Poliția Locală doarme. Coloana Infinitului, vandalizată din nou

Share dacă ți-a plăcut!

Încă o zgârietură pe obrazul lui Constantin Brâncuși. Coloana fără Sfârșit a fost din nou scrijelită de un turist care și-a scris numele pe monument, în timp ce polițiștii locali, cei care ar trebui să asigure paza operei, dormeau în post. Inspectoratul Județean de Poliție Gorj a deschis un dosar penal in rem pentru distrugere și îl caută pe autor. Din păcate, nu este primul incident de acest fel. Coloana Infinitului a mai fost vandalizată de două ori și în anul 2017.

Situație scandaloasă în municipiul Târgu Jiu. Coloana Infinitului, celebra operă a lui Constantin Brâncuși a fost din nou vandalizată. Un turist care a vizitat parcul ce găzduiește Coloana fără Sfârșit și-a scrijelit prenumele ”ANDI”, cu un obiect ascuțit chiar pe lucrarea de artă. Deși ar fi trebuit să fie prezenți în zonă și să nu permită nimănui să atingă operele, polițiștii locali și-au arătat din nou incompetența. Reprezentanții Inspectoratului Județean de Poliție Gorj încearcă acum să dea de urmele autorului și au deschis dosar penal in rem pentru distrugere.

Potrivit reprezentanților municipalității, angajații Centrului de Cercetare, Documentare și Promovare din Târgu Jiu au înaintat Primăriei un raport în care au specificat faptul că pe Coloana Infinitului au apărut noi zgârieturi, iar responsabilii în ceea ce privește problemele de cultură îl vor evalua. Deși ar fi trebuit să fie prezenți în zonă și să nu permită nimănui să atingă operele, polițiștii locali și-au arătat din nou incompetența. În toată această perioadă, în care lucrarea de artă a lui Brâncuși a fost din nou vandalizată, nu au aplicat nici măcar o sancțiune pentru astfel de abateri.

Nu este primul incident de acest fel. In 2017, Coloana Infinitului a fost vandalizată de două ori. Mai intâi, o fată 12 ani, din Slatina, in prezența părinților săi, a inscripționat un mesaj cu un obiect ascuțit, pentru a-i transmite unei amice ca vor rămâne prietene pentru totdeauna. In aceeași luna, o adolescentă de 16 ani și-a scris numele pe opera lui Constantin Brâncuși. Tânăra din Drobeta-Turnu Severin a primit o amendă de 500 de lei pentru incălcarea regulilor referitoare la protejarea operelor de artă.

Share dacă ți-a plăcut!
Copyright Protect ! :)