Peste 2.700 de fermieri gorjeni au avut probleme la controalele APIA, prin teledetecţie, şi nu le-au mai fost plătite subvenţiile

Share dacă ți-a plăcut!

Funcţionarii Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură Gorj derulează în această perioadă controale la 2.727 de fermieri care au avut probleme în întocmirea documentaţiilor depuse pentru plata subvenţiilor. Este vorba de deficienţe scoase în evidenţă prin teledetecţie. Constantin Negrea, directorul executiv al APIA Gorj, a declarat că, după ce vor fi soluţionate problemele constatate, vor fi virate şi subvenţiile în conturile agricultorilor. Potrivit lui Negrea, o alta categorie sunt fermieri rămaşi deocamdată fără subvenţii sunt cei care au depus cereri numai la sectorul animalier, pentru ajutoarele naţionale tranzitorii.

Directorul APIA Gorj a mai spus că în perioada următoare vor primi subvenţiile peste 5.000 de fermieri care au depus cereri pentru subvenţiile acordate în sectorul animalier. Conform lui Constantin Negrea, din luna decembrie se va reveni la un flux normal în ceea ce priveşte plăţile.

 

Share dacă ți-a plăcut!
Copyright Protect ! :)