Peste 15.000 de solicitări la Serviciul de Paşapoarte Gorj

0
545

Tot mai mulţi locuitori ai judeţului Gorj doresc să călătorească în afara ţării. Activitatea Serviciului Paşapoarte Gorj a fost una intensă anul trecut. Valentin Surupăceanu, şeful Serviciului de Paşapoarte Gorj, a precizat că în cursul anului 2017, la nivelul instituţiei au fost înregistrate peste 15.000 de solicitări de emitere sau preschimbare a paşaportului. Cele mai multe au fost paşapoarte electronice, respecitv peste 8.741, iar diferenţa paşapoarte temporate. Au fost emise în plus 3.000 de paşapoarte temporare, faţă de anul 2016, întrucât gorjenii au plecat în concedii în afara ţării.

Şeful Serviciului de Paşapoarte Gorj, Valentin Surupăceanu, a mai spus că numărul de solicitări a crescut la finalul anului trecut. Au existat perioade în care au fost depuse şi 300 de solicitări pe zi. Media zilnică anuală a fost de 40 de cereri pe zi. Numărul de solicitări este mai ridicat în perioada vacanţelor şi a sărbătorilor.

Primele zile lucrătoare ale anului 2018 au fost şi ele încărcate pentru angajaţii Serviciului de Paşapoarte Gorj. Aproape 500 de cereri au fost depuse în decurs de 6 zile. Este vorba de o medie de 81 de solicitări zilnice, a mai spus Valentin Surupăceanu.