Patru angajați ai RAR Gorj, reținuți în urma descinderilor

0
551

Patru persoane au fost reținute pentru 24 de ore în urma perchezițiilor care au avut loc ieri la sediul Registrului Auto Român Gorj. Descinderile au avut loc după ce un inginer din cadrul unității a fost prins în flagrant luând 700 de lei mită. Cei patru au fost audiați până târziu în noapte, iar procurorii au decis să-i rețină pentru 24 de ore. Reprezentanții Direcției Generale Anticorupție au ridicat de la sediul instituției mai mulți saci cu documente.

Ofițeri DGA și mascații au descins marți, 24 iulie, la Registrul Auto Român Gorj, acolo unde au organizat un flagrant, vizat fiind un salariat care ar fi pretins bani pentru a trece cu vederea anumite nereguli descoperite la un autoturism. Este vorba despre un inginer care ar fi cerut suma de 700 de lei pentru omologarea unei mașini provenite din Marea Britanie care nu corespunde tehnic. Acțiunea a fost amplă, oamenii legii au efectuat percheziții la domiciliul unor persoane, dar și la o firmă din Târgu Jiu care se ocupă de intermedieri auto. Patru persoane au fost audiate și au fost reținute pentru 24 de ore.

Carton: marți, 24 iulie a.c., ofițerii D.G.A. – S.J.A. Gorj, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj au organizat și efectuat activitatea de prindere în flagrant a unei persoane fără calitate specială (angajat al unei instituții publice), care a primit cu titlu de mită suma de 710 lei de la reprezentantul unei societăți comerciale de intermediere înmatriculări autovehicule, în scopul obținerii avizului de inspecție tehnică a unui autovehicul achiziționat din Anglia, care nu respecta condițiile tehnice.

Ca urmare a acestei situații, la delegarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj, în cursul zilei de ieri, ofițerii D.G.A. – S.J.A. Gorj, împreună cu cei din alte 4 servicii județene, respectiv Dolj, Olt, Mehedinți și Vâlcea,  au efectuat 6 percheziții domiciliare la o instituție publică din Gorj, la o societate comercială ce are ca obiect de activitate înmatriculare autovehicule, precum și la domiciliile unor persoane fizice de pe raza judeţului.

Din cercetările efectuate până în prezent a rezultat faptul că, angajați ai unei societăți comerciale din județ sunt implicați în activităţi de intermediere a înmatriculării unor autovehicule cu sprijinul unor lucrători din cadrul unei instituții publice specializate, aceştia din urmă încălcând prevederile legale cu privire la îndeplinirea atribuţiilor de serviciu referitoare la identificarea, omologarea și acordarea dreptului de a circula pe drumurile publice unor autovehicule ce prezintă defecțiuni tehnice sau nu au reglate farurile pentru Europa, fiind cumpărate din Anglia. Cu această ocazie au fost puse în executare 6 mandate de aducere”, au prezentat reprezentantii DGA într-un comunicat de presă.