Opt solicitări pentru căsătorii la Poarta Sărutului de Anul Nou. Primăria va organiza şi Revelionul Solidarităţii la cumpăna dintre ani

0
298

Autorităţile din Târgu Jiu vor organiza căsătorii de Anul Nou la Poarta Sărutului. La cumpăna dintre ani, este de aşteptat ca zeci de tineri să îşi unească destinele, potrivit tradiţiei. Edilul din Târgu Jiu, Marcel Romanescu, a declarat că până acum există 8 solicitări telefonice din partea unor cupluri care doresc să se căsătorească la Poarta Sărutului de Anul Nou.

În anii trecuţi au fost la Târgu Jiu şi tineri din alte judeţe şi chiar din alte ţări. Până în prezent au fost oficiate sute de astfel de căsătorii la Poarta Sărutului, imediat după miezul nopţii. Taxa de oficiere a cununiei civile în Parcul central, lângă monumentul lui Constantin Brâncuşi este de 400 de lei.

Primarul Marcel Romanescu aşteaptă ca tinerii să se prezinte la sediul primăriei din timp, să depună actele necesare.

De asemenea, Primăria Târgu Jiu va organiza la cumpăna dintre ani şi un eveniment dedicat persoanelor nevoiaşe din municipiu. Este vorba de tinerii care au ieşit din centrele de asistenţă socială, persoanele care servesc masa la Cantina de ajutor social, pensionarii săraci şi alte categorii defavorizate.

Marcel Romanescu a precizat că la fel ca în anii trecuţi va avea loc o petrecere pentru persoanele care nu au posibilitatea de a avea o masă cu produse tradiţionale, specifice sărbătorilor de iarnă. Va fi ales un restaurant din municipiu. Primarul a precizat că spre deosebire de ce s-a întâmplat în trecut, petrecerea va fi una de proporţii reduse.