Număr mare de candidați și în 2017 pentru obținerea permisului auto. Serviciul Permise Auto și Înmatriculări Gorj funcționează cu deficit de personal

0
310

Numărul gorjenilor care s-au înscris pentru obținerea permisului auto a fost mare și în 2017. Astfel, potrivit unui bilanț al Serviciului Permise Auto și Înmatriculări Gorj, peste 13.000 de candidați au fost examinați la proba teoretică din care peste 7.300 au și promovat. Procentul de promovabilitate a fost de 52,56% la proba teoretică, susține Ștefan Țacu, șeful Serviciului Permise Auto și Înmatriculări Gorj.

De asemenea, la proba practică pentru obținerea permisului auto au fost examinați peste 11.900 de candidați, au fost admiși peste 6.400, iar respinși peste 5.400. Procentul de promovabilitate a fost în acest caz de 53,66%. Examinatorii au depus eforturi pentru a răspunde tuturor solicitărilor, având în vedere faptul că Serviciul Permise Auto Înmatriculări Gorj funcționează cu deficit de personal, mai spune Ștefan Țacu șeful instituției.

În aceste condiții, Ștefan Țacu, șeful Serviciului Permise Auto Înmatriculări Gorj susține că anul 2017 a fost cel mai greu an de când se află la conducerea instituției, ca urmare a faptului că personalul este insuficient. Țacu afirmă că la ora actuală, zilnic sunt examinați câte 70 de candidați, în ciuda faptului că în cadrul serviciului există doar șase examinatori.