Norme de venit mai mici decât anul trecut pentru fermierii gorjeni

0
325

Direcţia pentru Agricultură Gorj a stabilit norme de venit mai mici în 2018 pentru fermierii gorjeni. În vederea stabilirii normelor de venit Direcţia pentru Agricultură a avut întâlniri cu asociaţiile agricole din judeţ. Este vorba de Asociaţia crescătorilor de ovine şi caprine, asociaţia crescătorilor de taurine, asociaţia judeţeană a producătorilor agricoli şi asociaţia crescătorilor de albine.

Dan Tănăsescu, directorul Direcţiei pentru Agricultură Gorj, a declarat că la toate tipurile de culturi agricole norma de venit a scăzut. În baza normei de venit se aplică impozitarea fermierilor. De exemplu culturile de cereale de până în două hectare nu se supun impozitării.

Directorul Direcţiei pentru Agricultură Gorj a mai spus că şi în ceea ce priveşte norma de venit la animale, aceasta a scăzut semnificativ, atât la porcine, caprine şi bovine, cât şi la albine.

Norma de venit este influenţată şi de estimarea nivelului culturilor. Este de amintit şi faptul că impozitul pe venit a scăzut de anul acesta de la 16% la 10%, iar acest lucru vine în sprijinul producătorilor agricoli sau al crescătorilor de animale.