Noi speculații privind situația politică a edilului din Târgu-Jiu

0
113

Au apărut noi speculații privind situația politică a edilului din Târgu-Jiu, Marcel Romanescu. Imediat după ce fostul liberal Ion Iordache a trecut la ALDE au apărut și zvonurile privind posibilitatea ca Romanescu să îl urmeze pe fostul edil din Turceni la partidul lui Tăriceanu . Romanescu a avut astăzi numai cuvinte de apreciere la adresa proaspătului vicepreşedinte al ALDE Gorj, Ion Iordache. Având în vedere relația de prietenie care îi leagă pe cei doi, au apărut noi zvonuri privind situația politică a edilului din Târgu-Jiu, respectiv negocieri pe care acesta le-ar purta cu reprezentanți din tabăra aldiștilor. Astăzi Romanescu a declarat că îl apreciază pe Ion Iordache, fostul său coleg liberal atât din postura de politician, cât și din cea de om de afaceri, semn că și-ar dori să facă parte din echipa ALDE.

Totodată, Romanescu afirmă că susţine demersurile lui Ion Iordache de a veni cu un altfel mod de a face politică, primarul afirmând că este dispus să discute  oricând cu acesta şi cu alţi lideri politici care pot aduce un consens în Consiliul Local, astfel încât proiectele de interes general să fie aprobate.

În ciuda faptului că a recunoscut că și-ar dori să facă echipă cu Ion Iordache, Romanescu afirmă, însă că nu se pune problema ca în momentul de faţă să treacă la ALDE Gorj, indiferent de conjunctura apărută. Edilul spune că va rămâne membru al PNL şi îşi va face datoria ca liberal, acesta lăsând să se înțeleagă faptul că singurul motiv care l-ar împiedica să plece din rândurile liberalilor acum este legat de faptul că și-ar pierde mandatul.

Inclusiv consilierul municipal social-democrat, Cristain Toader Pasti ar urma să treacă în tabăra ALDE Gorj. La ultima ședință de Consiliu Local Pasti a fost lăudat de primarul Romanescu, cei doi strângându-și chiar mâna în semn de colaborare.