Niciun caz de gripă sezonieră în Gorj

0
408

Conducerea Direcţiei de Sănătate Publică Gorj confirmă faptul că, până în prezent, la nivelul judeţului nostru nu s-a înregistrat nici un caz de gripă sezonieră. În ultima perioadă, la nivelul ţării răspândirea virusului gripal a căpătat amploare. Totuşi, în judeţul nostru nu s-a înregistrat nici un caz de gripă sezonieră, după cum susține medicul epidemiolog, Larisa Panduru. Aceasta a explicat faptul că analizele recoltate de la pacienți prin care poate fi depistat virusul gripal sunt efectuate la Institutul Cantacuzino din Capitală.

Medicii avertizează, însă că vârful gripal este atins în luna martie și recomandă populației ca în această perioadă  urmeze sfatul medicilor pentru evitarea îmbolnăvirilor.

Medicii susțin că măsurile de igienă personală, precum spălarea cu apă şi săpun a mâinilor, folosirea batistelor pentru strănut sau tuse sunt importante pentru prevenirea îmbolnăvirilor prin afecţiuni respiratorii, şi în special prin gripă. De asemenea, persoanele vârstnice, în special cele cu afecţiuni cronice cardiace şi respiratorii, este bine să evite deplasările şi frecventarea locurilor aglomerate care creează premisele îmbolnăvirii sau a apariţiei complicaţiilor afecţiunilor existente.