Nesimțire pe bani publici la Centrul de Promovare Turistică Târgu Jiu

0
1128

Conducerea Centrului Național de Informare și Promovare Turistică Târgu Jiu își manifestă disprețul față de cetățeni, directorul Andi Popescu refuzând să răspundă unei întrebări simple și care nu necesita vreo documentare prealabilă. Site-ul instituției nu a mai fost actualizat de la începutul lunii august, cu toate că la Târgu Jiu municipalitatea a organizat mai multe evenimente sau s-a implicat în organizarea lor, printre care și Festivalul Berii sau Festivalul Internațional de Folclor, iar în perioada următoare instituția a anunțat că susține desfășurarea evenimentului “Drumul lui Făt Frumos”. Nimic din toate acestea nu apare, însă, pe site-ul Centrului, cu toate că scopul acestei entități este acela de a promova astfel de activități pentru a atrage turiști.

Surse demne de încredere au precizat pentru Acces TV că pentru domeniul instituției, www.targujiu.info, nu mai există spațiu suficient și nu se mai poate posta nimic de câteva săptămâni. Specialiștii din domeniu spun că astfel de probleme se remediază într-un timp relativ scurt, iar cauza exactă a problemei ar putea fi identificată în câteva minute. În acest fel, cei ce se ocupă de site-ul respectiv ar fi trebuit să știe dacă deficiența se datorează contractării unui spațiu prea mic, ori unor alte probleme tehnice. În orice situație remedierea ar fi trebuit să se facă rapid.

Contactat telefonic, directorul Andi Popescu a refuzat să explice lipsa informațiilor de pe site susținând doar că ”au fost probleme cu capacitatea site-ului”. De asemenea a refuzat să menționeze și câți angajați are în subordine, insistând că pentru obținerea unor informații de acest fel ar trebui depusă o cerere scrisă.

Centrul Național de Informare și Promovare Turistică Târgu Jiu nu este la primul scandal de acest fel. Imediat după înființare, în mediul online s-a declanșat o adevărată furtună de comentarii acide la adresa celor care au înființat instituția, în centru fiind tot site-ul. Construit pe fonduri europene, acesta fusese făcut rudimentar, în bătaie de joc, cei mai mulți susținând la acea dată că înființarea Centrului s-a făcut doar pentru a fi angajate pilele celor din conducerea Primăriei Târgu Jiu. Bătaia de joc continuă, de această dată, la lipsa de profesionalism adăugându-se și refuzul directorului de a elibera informații de interes public despre instituția pe care o conduce.