Neglijență în serviciu și deficiențe tehnice la CEO

Share dacă ți-a plăcut!

Neglijență în serviciu și deficiențe tehnice la Complexul Energetic Oltenia. Acestea sunt concluziile Corpului de Control al Ministerului Energiei în urma verificărilor efectuate în carierele de la Peșteana Nord și Pinoasa după ce un miner a murit iar alți doi sunt internați într-o clinică din Belgia cu arsuri pe 60 la sută din suprafața corpului. Procurorii fac în continuare cercetări pentru a da un verdict în cazul morții minerului de 49 de ani, sfârtecat de o bandă care transporta cărbune.

Ministerul Energiei  a trimis Corpul de Control la Complexul Energetic Oltenia după accidentele de muncă din carierele Pinoasa și Peșteana. Inspectorii au ajuns la concluzia că este vorba despre neglijență în serviciu și deficiențe tehnice,  competențele cercetării pe mai departe,  în acest cazuri, fiind preluate de către procurori în dosarele penale pe care le-au întocmit. Secretarul de stat în Ministerul Energiei, doru Vișan a făcut publice concluziile anchetei în cadrul unei emisiuni la un post local de televiziune.

Carton:” ”Avem un accident într-o stație electrică, din păcate cu urmări foarte grave, care a constat în  intrare sub incidența zonei de înaltă tensiune. Aici vorbim, fără echivoc, de neglijență și nerespectarea normelor de protecție a muncii. În cazul accidentului mortal, produs la începutul săptămânii trecute unde competența de analiză depășește și ITM/ul, procurorul va decide cine este vinovat. Din păcate, pe lângă neglijența în serviciu vorbim și de anumite deficiențe de natură tehnică a utilajului care făcea trecerea de la o bandă la alta”,  a precizat secretarul de stat Doru Vișan.

Și ITM Gorj a aplicat sancțiuni în valoare de 8500 de lei în cazul celor două accidente de muncă. De asemenea, inspectorii de muncă au dispus scoaterea din funcțiune a troliului care a dus la moartea unui lăcătuș de 49 de ani de la cariera Peșteana Nord.

Share dacă ți-a plăcut!
Copyright Protect ! :)