Muncitori, în pericol de electrocutare

0
453

Inspectorii de Muncă din cadrul ITM gorj au descoperit grave deficiențe în privința securității în muncă în urma unui control efectuat la Termocentrala Rovinari. 23 de muncitori din Vietnam, angajați ai unei firme din București care lucrează la reabilitarea turnurilor de răcire din cadrul termocentralei sunt în pericol de a se electrocuta. Cablurile electrice folosite pentru lucrări erau în apă și mocirlă, iar pompa utilizată pentru drenarea apei nu avea împământare. Pentru deficiențele constatate, angajatorul riscă o sancțiune de 5 mii de lei.

Pe șantierul verificat de către inspectorii de muncă ai I.T.M. Gorj muncesc, în prezent, și 23 de cetățeni vietnamiezi. Aceștia lucrează la reabilitatarea turnurilor de răcire din cadrul Termocentralei Rovinari. Inspectorii de muncă din cadrul ITM Gorj, însoțiți de polițiști din cadrul Poliției Rovinari au efectuat au efectuat un control pe șantier și au găsit nereguli grave în ceea ce privește securitatea în muncă. Angajații se pot oricând electrocuta din cauza cablurilor de curent care zac în apă și mocirlă. Și neregulile nu se opresc aici. În domeniul relațiilor de muncă, inspectorii au constatat că, pentru unii dintre angajați, lipsesc de la punctul de lucru copiile contractelor individuale de muncă și evidența zilnică a timpului de lucru.

Pentru nerespectarea prevederilor legislative în privința securității și sănătății în muncă, angajatorul titular al lucrării riscă o amendă de 5.000 de lei. Acesta se va prezenta mâine la sediul ITM Gorj pentru a da explicații și pentru ca inspectorii de muncă să stabilească în totalitate sancțiunile pe care le va primi.