Momentele de la Revoluția din 1989, comemorate de elevii de la Liceul de Muzică și Arte Plastice din Târgu-Jiu, printr-o acțiune inedită

0
305

Acțiune inedită a elevilor de la Liceul de Muzică și Arte Platice Constantin Brăiloiu din Târgu-Jiu! Aceștia i-au comemorat astăzi pe eroii martiri ai Revoluției din 1989 printr-un moment art street pe care l-au organizat la o trecere de pietoni din municipiu, unde au reprodus o scenă din Revoluția de la 1989. Daria Haidău, directorul Liceului de Muzică și Arte Plastice din Târgu-Jiu susține că în fiecare an unitatea de învățămât a organizat acțiuni dedicate celor care au pierit în decembrie 89. Astăzi elevii liceului au înpărțit bilete de tren în mod simbolic tuturor călătorilor pe care i-au întâlnit în Gara din Târgu-Jiu și care aveau ca destinații orașele în care au avut loc ample manifestații în decembrie 89.

Alături de conducerea și de elevii de la Liceul de Muzică și Arte Plastice a fost astăzi și Grigore Haidău, fost învățător din Târgu-Jiu, care și-a pierdut fiul în Revoluția din 1989. Bărbatul a scris chiar o carte în memoria eroului târgujian, Cătălin Haidău. Grigore Haidău le-a oferit trecătorilor câte un exemplar din cartea Baladă pentru Cătălin, carte pe care a scris-o împreună cu soția sa, în memoria fiului care a pierit la Revoluție.