Minoră dispărută de acasă, în atenția Protecției Copilului

0
463

Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Gorj a deschis o anchetă după ce o minoră de 14 ani din Târgu Jiu a fugit de acasă. Părinții fetei au anunțat autoritățile, de teamă ca fiica lor să nu fie victima vreunei infracțiuni. La scurt timp polițiștii au găsit-o la Rovinari și au încredințat-o familiei. Potrivit specialiștilor din cadrul DGASPC, minora a fost inclusă într-un program de consiliere, însă chiar și așa se pare că tânăra refuză să se supună autorității părintești.

Șopandă Daniela Andreea, de 13 ani, din Târgu Jiu a fost căutată de polițiști după ce a dispărut de acasă. Mama minorei a fost cea care a alertat autoritățile când a văzut că fiica ei a plecat de acasă și nu s-a mai întors. La scurt timp, oamenii legii au dat de urmele ei la Rovinari. Din fericire, aceasta nu a fost victima vreunei infracțiuni.

Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Gorj s-a autosesizat și a început o anchetă în acest caz. După mai multe verificări, inspectorii nu constatat că minora refuză să-și asculte părinții deși aceștia au depus toate eforturile pentru a-i oferi o bună creștere. Minora va fi consiliată psihologic și în perioada următoare.