Ministrul Educației vine la Gorj pentru a aplana scandalul dintre directorii de școli și Inspectoratul Școlar

0
364

Scandalul sporului de calculator dintre directorii de școli și șeful Inspectoratului Școlar Județean Gorj îl aduce la Târgu-Jiu chiar pe ministrul Educației, Liviu Marian Pop. Anunțul a fost făcut astăzi de senatorul PSD, Florin Cârciumaru care a precizat că ministrul și-ar fi anunțat intenția de a ajunge la începutul săptămânii viitoare la Gorj. Cârciumaru afirmă că se impune o rezolvare urgentă a situației tensionate generate de neacordarea sporului de condiții vătămătoare personalului auxiliar din învățământul gorjean. Adevărul este undeva la mijloc, susține senatorul PSD care a anunțat că va avea o întâlnire separată cu inspectorul școlar general al IȘJ Gorj, Ion Ișfan și în cadrul organizației județene pentru stingerea acestui conflict.

Pentru că situația este extrem de tensionată, înainte de vizita ministrului Educației, Corpul de Control al ministerului ar urma să ajungă din nou în aceste zile la Inspectoratul Școlar Județean Gorj. Totodată, senatorul PSD a precizat că se impune ca directorii unităților de învățământ care susțin că sporul de condiții vătămătoare este legal să se așeze la aceeași masă cu inspectorul general, Ion Ișfan.

“Este un meci direct între directorii de școli și inspectorul general”, susține prefectul județului Gorj, Ciprian Florescu, acesta precizând că, în cazul în care se va dovedi că războiul a fost unul artificial, vinovații vor trebui să plătească.