Mii de turiști, la Rânca, în week-end

0
334

Zona montană a județului Gorj a fost luată cu asalt, week-end-ul trecut de turiști din toate colțurile țării dornici de distracție. Cu mic cu mare, iubitorii sporturilor de iarnă au decis să petreacă, zilele trecute, pe pârtiile din Rânca. Nici de această dată nu au lipsit incidentele, iar mai multe persoane au solicitat ajutorul salvamontiștilor după ce s-au accidentat la schi sau săniuș.

Vremea bună din ultimele zile a făcut ca zona montană din Gorj să fie plină ochi de turiști veniți din toate colțurile țării. Stratul de zăpadă generos i-a făcut pe iubitorii sporturilor de iarnă să profite de această perioadă și să se distreze la maxim.

Și cum numărul de turiști a fost unul destul de mare, nu au lipsit nici incidentele de pe pârtii. Cinci persoane au solicitat ajutorul salvamontiștilor după ce s-au accidentat. Salvatorii le recomandă celor care doresc să se aventureze pe munte, ca în această perioadă să fie foarte atenți pentru că stratul de zăpadă este foarte mare, iar meteorologii anunță ninsori abundente și în perioada următoare.

Patru salvamontiști sunt prezenți la Rânca în timpul săptămânii, iar efectivul va fi majorat la 12 în week-end. De asemenea, cabinetul medical al bazei Salvamont va fi deschis în permanență, iar o ambulanță va fi 24 de ore din 24 prezentă în stațiune.