Mii de pensionari gorjeni, cu popriri pe pensii

Share dacă ți-a plăcut!

Mii de pensionari gorjeni se află în situaţia a de fi executaţi silit după ce nu mai reuşesc să-şi achite ratele la bănci sau la Casa de Ajutor Reciproc a Pensionarilor. Potrivit conducerii Casei de Pensii Gorj, numărul celor care înregistrează datorii creşte de la lună la lună, iar unii dintre pensionari ajung să aibă chiar popriri pe venituri. Așa se face că luna trecută, aproximativ 3 mii de vârstnici gorjeni au primit ani mai puțini de la poștaș.

Persoanele cu popriri pe pensie pot rămâne fără o treime din aceasta dacă au datorii către un singur creditor, iar dacă este vorba despre datorii cu titlu de întreţinere sau alocaţii pentru copii, vârstnicii poate rămâne doar cu jumătate din pensie, cealaltă fiind reţinută pentru acoperirea restanţei. De altfel, se reţine tot jumătate din pensie, dacă persoana are datorii către mai mulţi creditori.În județul Gorj, nu mai puțin de 2800 de persoane au primit luna trecută bani mai puțini de la poștaș.

Pensionarii care s-au ales cu pensii fragmentate sunt dintre cei care nu și-au achitat datoriile către diverse instituții. Cei mai mulți nu și-au plătit taxele și impozitele la timp sau au credite și dobânzi restante la bănci. În medie, popririle sunt de 175 lei/lună/persoană. Valoarea sumelor poprite aferente lunii august este  de aproximativ 620.000 de lei.

 

 

Share dacă ți-a plăcut!
Copyright Protect ! :)