Lucrări întârziate la Sala Sporturilor din Târgu Jiu. Organizarea Campionatului European de Box Under 22 este pusă în pericol

0
370

Federația Română de Box intenționează să organizeze la Târgu Jiu Campionatul European de Box sub 22 de ani. Competiția va avea loc în perioada 24 martie – 2 aprilie 2018, însă aceasta este în pericol să nu se mai desfăşoare pentru că lucrările la Sala Sporturilor sunt întârziate.

Primarul din Târgu Jiu, Marcel Romanescu, a declarat că a luat legătura cu şefii Federaţiei Române de Box şi cu viceprimarul Aurel Popescu şi lucrările ar urma să fie gata până la finalul lunii februarie. Romanescu susţine că îşi doreşte ca Sala Sporturilor din Târgu Jiu să găzduiască inclusiv Campionatul Naţional de Box Under 22. Edilul susţine că există fondurile necesare pentru finalizarea lucrărilor de amenajare peisagistică, respectiv din jurul Sălii Sporturilor.

Primarul din Târgu Jiu a mai declarat că întârzierea are mai multe cauze. De exemplu, firma care a câştigat licitaţia pentru scaune a dat faliment şi a fost nevoie de organizarea unei noi licitaţii. De asemenea, parchetul va fi montat în perioada următoare, mai dă asigurări primarul din municipiu.

La rândul său, viceprimarul din Târgu Jiu, Aurel Popescu, susţine că există alternative pentru un alt spaţiu pentru desfăşurarea Campionatului Naţional de Box, în cazul în care lucrările la Sala Sporturilor nu vor fi gata. Este vorba de Sala de Sport de la Colegiul Comercial „Virgil Madgearu” sau Sala de Sport de la Şcoala Generală „Litovoi”.

Aurel Popescu a spus că se fac eforturi pentru finalizarea lucrărilor până în data de 15 februarie.

Potrivit lui Aurel Popescu, săptămâna viitoare va fi gata canalizarea menajeră la Sala Sporturilor şi va începe modernizarea zonei. În acelaşi timp va avea loc o întâlnire cu şefii firmei de construcţii pentru că este nevoie ca până la finalizarea lunii gebriarie să fie gata montarea parchetului şi a scaunelor.

Viceprimarul a mai spuc că se lucrează şi la partea de alimentare cu energie electrică pentru a putea fi pus în funcţiune sistemul de încălzire şi de iluminat.