Ion Işfan a scăpat fără vreo sancţiune în urma şedinţei de partid. Va fi monitorizat, însă periodic

0
491

Şeful Inspectoratului Şcolar Judeţean Gorj, Ion Işfan, a dat ieri socoteală pe linie politică şi a răspuns întrebărilor colegilor săi din PSD Târgu Jiu. Işfan a generat o serie de nemulţumiri în rândul social-democraţilor care au spus că a prejudiciat imaginea partidului, în urma relaţiei proaste pe care o are cu profesorii şi cu personalul din educaţie.

Aurel Popescu, preşedintele PSD Târgu Jiu, a declarat că lui Ion Işfan i s-a reproşat că nu a fost prezent la toate şedinţele organizaţiei. Işfan şi-a luat angajamentul că nu va mai lipsi. Aurel Popescu a precizat că şeful ISJ a avut o activitate politică bună, iar la două săptămâni fiecare membru al Biroului de conducere al PSD Târgu Jiu îşi va prezenta un raport politic de activitate.

La rândul său, Florin Cârciumaru, preşedintele PSD Gorj, a spus că era normal ca activitatea politică a lui Ion Işfan să fie analizată. Cârciumaru aşteaptă în acelaşi timp rezultatul verificării Corpului de Control al Ministrului Educaţiei, care l-a analizat pe Ion Işfan din punct de vedere profesional.

Liderul PSD Gorj a mai declarat că şi conducerea centrală a partidului a fost informată în legătură cu activitatea lui Ion Işfan. Va fi corelată o decizie a conducerii centrale cu raportul Corpului de Control din Ministerul Educaţiei şi se va stabili ulterior care va fi soarta lui Ion Işfan.

Şeful Inspectoratului Şcolar Judeţean Gorj, Ion Işfan, a precizat că discuţiile de la partid au fost sincere şi corecte. Işfan le-a mulţumit colegilor pentru încrederea acordată şi a precizat că va munci în continuare pentru a rezolva problemele cu care se confruntă pe plan profesional.

De asemenea, inspectorul şcolar general este de părere că activitatea din învăţământ are prioritate, însă va fi mai atent la activitatea politică, de acum înainte. Işfan a precizat că se încarcă energetic de la oamenii din sistemul educaţional şi află de la aceştia care sunt problemele din învăţământul gorjean.