Ion Ciocea riscă să își piardă madatul de primar al comunei Bustuchin

Share dacă ți-a plăcut!

Ion Ciocea, primarul din Bustuchin a pierdut procesul cu PSD Gorj. Edilul a cerut de la organizaţia PSD plata unei sume de 480.000 de lei, reprezentând salariul de deputat pe o perioadă de patru ani, precum şi furnizarea unor date pe Legea privind liberul acces la informaţiile de interes public.

Primarul Ion Ciocea a intrat în conflict cu actuala conducere PSD Gorj în preajma alegerilor parlamentare de anul trecut, când a fost scos de către Liviu Dragnea, preşedintele PSD, de pe lista de candidaţi la Camera Deputaţilor, cu toate că în Comitetul Executiv Judeţean al PSD Gorj s-a votat participarea sa la alegeri de pe poziţia a doua. Sentința de acum care nu îi este favorabilă edilului, nu este definitivă, putând fi contestată.  PSD Gorj ceruse, prin purtătorul său de cuvânt Anca Borduşanu, ca instanţa să nu admită plângerea lui Ciocea, dar cererea a fost respinsă.

Potrivit Ancăi Bordușanu, purtătorul de cuvânt al PSD Gorj, Ion Ciocea riscă să își piardă mandatul de primar al comunei Bustuchin întrucât, potrivit statutului PSD, acesta și-a pierdut calitatea de membru de partid când a candidat ca independent la alegerile parlamentare de anul trecut.

Prefectura Gorj s-ar putea sesiza cu privire la faptul că Ion Ciocea nu mai este membru de partid, edilul riscând să își piardă mandatul de primar, după 20 de ani în fruntea comunei. Însă, potrivit lui Ciprian Florescu, prefectul județului Gorj acest lucru se poate întâmpla numai după o decizie finală a instanței de judecată.

 

Share dacă ți-a plăcut!
Copyright Protect ! :)