Începe programul de plombări şi repraţii pe drumurile judeţene

0
231

Consiliul Judeţean Gorj a început de astăzi programul de plombări şi reparaţii la şoselele pe care le are în administrare şi care s-au degradat în perioada de iarnă. Programul a fost amânat ca urmare a vremii nefavorabile şi a fost reluat din această săptămână, o dată cu schimbarea vremii.

Cornel Cimpoieru, director în cadrul Consiliului Judeţean Gorj, a declarat că primele lucrări vizează DJ 671 Apa Neagră – Padeş – Cloşani, care se prezintă ca după bombardament, în urma iernii. Reparaţii se mai efectuează pe DJ 672 B Leleşti – Dobriţa şi pe DJ 664 A Stăneşti – Rugi. Se va continua cu lucrări de frezare şi plombare şi pe celelalte drumuri judeţene.

Cornel Cimpoieru, reprezentant al Consiliului Judeţean Gorj, a mai spus că instituţia şi firmele care se ocupă de reabilitare încă inventariază problemele care sunt la drumurile judeţene. Mai este de făcut revizia pe 10 şosele administrate de către Consilul Judeţean Gorj. Ulterior se va face şi o estimare a consturilor. Revizia vizează reparaţiile la carosabil, marcajele şi indicatoarele rutiere.

Dintre drumurile la care a început reabilitarea, DJ 664 A Stăneşti – Rugi va fi reabilitat din fonduri proprii, iar DJ 671 Apa Neagră – Padeş va beneficia de finanşare din partea Ministerului Dezvoltării, în cadrul Programului Naţional de Dezvoltare Locală II. Până când va începe reabilitarea propriu-zisă drumurile respective vor beneficia de lucrări de reparaţii.