Gorjul, împânzit de gunoaie la tot pasul

Share dacă ți-a plăcut!

Controale în tot judeţul pentru strângerea gunoaielor aruncate la întâmplare! Reprezentanții Serviciului de Gestionare a Deșeurilor Gorj au demarat o adevărată campanie la nivelul județului pentru strângerea deșeurilor, iar în sprijinul lor vin șin alte instituții cu atribuții în domeniu, pentru a-i determina pe cei care aruncă gunoaiele la întâmplare să protejeze mediul înconjurător, nu să-l distrugă.  

Toate zonele pline de gunoaie vor fi făcute publice de către societăţile de salubritate. Luis Popa, şeful Serviciului de Gestionare a Deşeurilor Gorj, a declarat că vor fi efectuate periodic verificări în tot judeţul.

Se va cere sprijin pentru igienizare sau pentru aplicarea de sancţiuni inclusiv la primării şi la operatorii de salubritate. Cetăţenii trebuie să vadă felul în care arată anumite zone, din cauza celor care aruncă deșeurile la întâmplare.

Luis Popa a mai spus că vor fi organizate controale comune împreună cu Garda de Mediu Gorj. De asemenea, instituția va fi informată periodic în legătură cu depozitele necontrolate de gunoi. Şi Poliţia Locală Târgu Jiu a promis implicare în problema gestionării deşeurilor de pe raza oraşului. Au fost deja aplicate amenzi, inclusiv operatorului de salubritate din municipiu.

În perioada următoare, reprezentanții Serviciului de Gestionare a Deșeurilor Gorj vor demara să o campanie de conștientizare în rândul cetățenilor pentru protejarea mediului înconjurător.

Share dacă ți-a plăcut!
Copyright Protect ! :)