Gorjenii, codași la asigurarea locuințelor

Share dacă ți-a plăcut!

Gorjenii sunt codași în ceea ce privește asigurarea locuințelor. Chiar dacă polițele nu sunt scumpe, nu sunt la căutare nici în condițiile în care sunt impuse de lege. În caz de calamitate naturală și în funcție de avariile suferite de imobile, proprietarul asigurat poate primi până la 20 de mii de euro. Polița obligatorie îi asigură pe cei care o încheie în caz de cutremur, inundații și alunecări de teren. Ce a mai ieftină poliță obligatorie este de 20 de euro pe an. Potrivit reprezentanților societăților de asigurări, județul Gorj este printre județele codașe din țară la încheierea polițelor obligatorii.

Neîncheierea poliței obligatorii se pedepsește prin lege cu amendă cuprinsă între 100 și 500 de lei. Însă mulți dintre primarii din județ nu îi amendează pe localnici pe motiv că aceștia nu ar mai putea plăti o amendă în plus. În cazul unor dezastre naturale, gorjenii afectați care nu au asigurate locuințele nu vor putea fi despăgubiți.

În ultima perioadă, numărul incendiilor a crescut semnificativ în județul Gorj, iar mulți dintre proprietarii locuințelor care au fost mistuite de flăcări nu au putut fi despăgubiți din cauza lipsei polițelor de asigurare. În ceea ce privește municipiul Târgu jiu, din cele peste 37 de mii de clădiri rezidențiale, doar puțin peste 6 mii au asigurare în caz de dezastru.

Share dacă ți-a plăcut!
Copyright Protect ! :)