Fraudă la examenul de Titularizare

0
1589

Dacă absolvenții de gimnaziu și liceu au fost cuminți la examenele naționale și nu au încercat să trișeze, cel care a comis-o a fost un profesor. La proba scrisă a examenului de Titularizare desfășurată ieri la Târgu Jiu, un candidat a fost eliminat după ce a fost surprins având asupra lui mai multe copiuțe. Nu este prima dată când acesta a încercat să-i păcălească pe cei din comisia de examinare. Și în anii anteriori a apelat tot la aceleași metode. În ceea ce privește desfășurarea probei, peste 80 de dascăli nu au mai vrut să susțină testarea după ce au văzut subiectele.

Vor să le predea elevilor însă nici ei nu sunt suficient de pregătiți să obțină un post în învățământ. Este vorba despre zeci de profesori gorjeni care au participat la examenul de Titularizare. 574 de persoane s-au înscris pentru a susține testarea care le asigură un post la catedră. În județul Gorj a fost amenajat un singur centru de examinare. Când au primit subiectele, 86 dintre candidați au ieșit din sală fiind convinși că nu vor reuși să obțină o notă de trecere.

Unul dintre dascălii care au participat la examen a folosit metode ”neortodoxe” fiind convins că acestea îl vor ajuta să devină profesor cu acte în regulă. A fost surprins copiind și și a fost eliminat. Și culmea, nu este prima dată când încearcă să trișeze. Primele rezultate ale examenului de Titularizare vor fi afișate pe 17 iulie.