Florin Cârciumaru, apel către autorităţi şi constructorii variantei ocolitoare a municipiului Târgu Jiu, pentru a lucrările să nu rămână fără finanţare în 2018

0
395

Senatorul de Gorj, Florin Cârciumaru, este de părere că autorităţile responsabile în privinţa finalizării lucrărilor la varianta ocolitoare a municipiului Târgu Jiu trebuie să se întâlnească de urgenţă şi să ia o decizie în privinţa continuării contractului. Lucrările la varianta ocolitoare sunt stopate până anul viitor.

Este de precizat că s-a invocat de către Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri Craiova lipsa unor planuri parcelare care trebuiau să fie predate de Primăria Târgu Jiu şi fără de care nu s-ar putea face exproprierile. La rândul său, primarul din Târgu Jiu, Marcel Romanescu, a declarat că exproprierile nu depind de documentaţiile respective .

Florin Cârciumaru este de părere că factorii responsabili trebuie să ia o decizie urgenţă şi să dea un semnal clar că vor să continue investiţia pentru a nu rămâne fără finanţare anul viitor.

Fostul primar al municipiului Târgu Jiu a mai declarat că nu este vorba de probleme de nerezolvat, iar acestea sunt pasate de la o instituţie la alta.

Prin urmare, s-a ajuns la decizia nepotrivită de sistare a lucrărilor, deşi, în mod normal, ar fi trebuit să fie găsite soluţii de rezolvare, este de părere senatorul Florin Cârciumaru.

Varianta ocolitoare ar fi trebuit să fie gata de anul trecut. Lucrările depăşesc 150 de milioane de lei şi sunt executate de firma italiană Collini Lavori. Şoseaua va avea 21 de kilometri şi scurta semnificativ timpii de deplasare ai şoferilor, de la intrare în Târgu Jiu, din zona de sud şi până în Defileul Jiului.