Firma Leoni a deschis astăzi punctul de lucru din Bumbeşti-Jiu.

0
301

Compania Leoni a deschis astăzi punctul de lucru de la Bumbeşti-Jiu. Acesta funcţionează în cadrul Parcului Industrial din subordinea Consiliului Judeţean Gorj. Ralf Singman, directorul firmei Leoni, a declarat că în momentul de faţă la fabrica de componente auto lucrează 500 de persoane. Managerul companiei a precizat că până la finalul anului 2019 vor mai fi încadrate în câmpul muncii alte 650 de persoane. Astfel, la fabrica din Bumbeşti-Jiu vor activa până la finalul anului 2019 aproape 1.000 de salariaţi.

Va fi una din cele mai mari întreprinderi private de pe raza judeţului Gorj, susține Cosmin Popescu, președintele Consiliului Județean Gorj, prezent astăzi la inaugurare. La rândul său, Ciprian Florescu, prefectul județului Gorj susține că investiția este una de importanță majoră pentru comunitatea din Bumbești-Jiu, având în vedere faptul că sute de persoane și-au găsit un loc de muncă.

Investiția este ca un balon de oxigen pentru orașul Bumbești-Jiu, susține edilul orașului, Constantin Bobaru care afirmă că deschiderea fabricii de componente auto a ridicat presiunea economică de pe umerii autorităților locale. Firma Leoni a investit  în fabrica de la Bumbeşti-Jiu, preluată de la Pirelli suma de 750.000 de euro. Alte 800.000 de euro vor fi investite până la finalul anului 2019. Angajații  vor beneficia de diferite bonusuri şi facilităţi. Este vorba în primul rând de transportul plătit 50% pentru persoanele care fac naveta în oraşul Bumbeşti-Jiu.