Finanţare pentru restaurarea Mausoleului Ecaterinei Teodoroiu, din centrul oraşului Târgu Jiu

0
420

Edilii din Târgu Jiu caută fonduri pentru restaurarea Mausoleului Ecaterinei Teodoroiu din Piaţa Prefecturii. Aici se află depuse osemintele Ecaterinei Teodoroiu şi de zeci de ani nu au mai avut loc niciun fel de intervenţii de restaurare a monumentului.

Adrian Tudor, viceprimarul din Târgu Jiu, a declarat că autorităţile au scos la licitaţie proiectarea. A fost obţinut un aviz de specialitate din partea Ministerului Culturii şi urmează să fie realizat şi proiectul tehnic.

Viceprimarul Adrian Tudor a spus că finanţarea va fi asigurată din fondurile Ministerului Culturii. Este nevoie de aproximtiv un milion de lei, TVA inclus.

Viceprimarul din Târgu Jiu, Adrian Tudor, a declarat că fondurile din Programul Naţional de Restaurare sunt limitate. Astfel, va solicita ca fondurile pentru finanţarea restaurării Mausoleului Ecaterinei Teodoroiu să fie prevăzute şi în Bugetul pe 2018 al Primăriei Târgu Jiu, pentru a fi utilizate la nevoie, în cazul în care Ministerul lCulturii nu va aproba finanţarea proiectului anul viitor.

Tudor a mai spus că în primăvară ar putea fi demarate lucrările de restaurare, după desemnarea unei firme de specilitate, în cadrul unei licitaţii.