Familie greu încercată, ignorată de autorități

0
1340

O familie din Târgu Jiu cu doi copii minori, trăiește o adevărată drama. Cei patru membri, printre care un copil de doi ani și sapte luni, incadrat cu grad de handicap, sunt nevoiți să-și ducă existența într-o casă veche, compusă din doar trei camere, în care mai locuiesc alte patru familii. Asta pentru că autoritățile refuză să le ofere sprijin, neacordându-le o locuință socială sau de tip ANL .

Mezinul familiei are doar  2 ani și 7 luni. Nicolas Andrei Ionescu este victim unei culpe medicale, după ce a fost operat la frageda vârstă de nici 6 luni. În prezent, după ce a suferit o altă intervenție chirurgicală, micuțul  poartă o placă de titan în zona capului, iar mama este nevoită să  îl supravegheze permanent.

Această familie frumoasă -însă atât de greu încercată de soartă- este nevoită să îndure zilnic bătaia de joc a autorităților și indiferența factorilor responsabili în ochii cărora nici nu există. Mama micuțului, Ionescu Mariela Gabriela, a declarat că a ajuns la limita răbdării cu toate cele îndurate și că îi este peste puteri ceea ce i se întâmplă deoarece toate ușile i se închid în nas atunci când vine să ceară ajutorul celor care ar trebui să se implice în astfel de situații.

Deși a făcut nenumărate drumuri între Comisia pentru Persoanele cu Handicap, Primăria Târgu Jiu și spitalele din București, pentru a încerca să rezolve toate problemele cu care se confruntă, de fiecare dată s-a izbit ca de un zid atunci când a fost vorba de promisiunile autorităților.