Familia gorjeanului mort în Italia cere să se facă dreptate

0
136

Frații şoferului de tir din judeţul Gorj, care a murit în urma prăbușirii podului din Genova, şi-au angajat un avocat din România și unul din Italia, care să îi asiste în ancheta desfășurată de procuratura italiană. Chiar dacă nu a cerut despăgubiri, familia lui Marian Roșca cere să se facă dreptate. Astăzi a avut loc prima întâlnire dintre apărători și cei trei frați ai bărbatului din localitatea Curtișoara, care a murit la spital, după câteva zile de la accident.

„Autoritățile de acolo nu ne-au căutat. M-a sunat cineva de la Consulat. Mi-a spus să le dau numele fraților și al părinților. Eu am spus că avem o doamnă avocat și să discute cu ea. Noi avem o doamnă avocat care se ocupă de caz, se ocupă de tot. Este o doamnă de la Vâlcea, vineri ne vom întâlni cu dumneaei. Va veni la noi. Ne-am pus de acord toți frații pentru a avea același avocat. Mai avem și o doamnă avocat din Italia, sunt două doamne. Am făcut o împuternicire și doamnele se ocupă de absolut tot. Eu una nu aș fi în stare să merg să fac drumuri și nici frații, nu știm limba, nu știm legile.(…) Pe mine nu mă alină cu nimic, orice sumă, orice aș primi. (…) Abia acum încep să realizez ce s-a întâmplat. Eu o să mă ocup de casa pe care și-o construise, eu mă ocupăm și înainte, el îmi trimitea bani, eu i-am mobilat-o. El săracul era acolo, eu aici”,  precizat pentru MEDIAFAX, Aurelia Roșca, sora lui Marian.

Marian Roșca lucra în Franţa, ca şofer, iar în 15 august trebuia să ducă un transport în Italia. În total, 43 de oameni au murit după prăbuşirea unui segment al viaductului Polcevera (Morandi), pe autostrada A10, în apropiere de oraşul Genova