Exploatările miniere Roşia şi la Jilţ, blocate din cauza exproprierilor

Share dacă ți-a plăcut!

Exploatările miniere Roşia şi Jilţ sunt aproape blocate din cauza imposibilităţii de a aplica programul de expropriere. Este vorba în principal de legislaţia restrictivă care împiedică societatea să facă defrişări în domeniul silvic.

Sorin Boza, managerul Complexului Energetic Oltenia, a anunţat că şi-a propus ca până la 1 martie să deblocheze Exploatarea Roşia şi până la 1 aprilie Exploatarea Jilţ. Preşedintele Directoratului CEO a mai spus că în momentul de faţă sunt opt excavatoare blocate la nivelul Direcţiei Miniere, din cauza legii fondului forestier. Sorin Boza a declarat că aşteaptă ca noul ministru al Apelor şi Pădurilor să abordeze altfel problema CEO. Directorul companiei a declarat că a purtat discuţii legate de blocarea carierelor şi cu senatorii Scarlat Iriza şi Florin Cârciumaru.

Boza a mai declarat că, dacă nu vor fi rezolvate problemele legate de legislaţia domeniului silvic va fi foarte greu de realizat producţia de 22,5 milioane de tone de căbune pe care CEO şi-a propus-o în acest an.

 

Share dacă ți-a plăcut!
Copyright Protect ! :)