Este nevoie de 500.000 de lei pentru reabilitarea Şcolii de la Maghereşti, distrusă într-un incendiu. Prefectura Gorj va solicita fonduri de la Guvern

Share dacă ți-a plăcut!

Comiterul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Gorj a fost convocat astăzi pentru a discuta situaţia Şcolii din Maghereşti distrusă în urma unui incendiu. Imobilul a fost afectat în procent de 90% şi nu mai poate fi folosit de către elevi şi cadrele didactice. Prin urmare, acestea au fost mutate la şcoala din centrul comunei Săcelu.

Prefectul de Gorj, Ciprian Florescu, a declarat că era necesară convocarea Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, având în vedere problemele de la faţa locului şi a mai spus că speră să fie alocate fondurile necesare pentru reabilitarea clădirii.

Viceprimarul din Săcelu, Gheorghe Dumitrelea, a precizat că aşteaptă ca autorităţile judeţene să solicite banii necesari din fondul de rezervă aflat la dispoziţia Guvernului. Dacă nu se va apela la fonduri locale sau la donaţii. În momentul de faţă elevii sunt nevoiţi să facă ore şi după-masă, din cauza lipsei spaţiului în Şcoala de la Săcelu, a mai spus viceprimarul.

La rândul său, Traian Pătrăşcoiu, directorul Aparegio Gorj, le-a reproşat autorităţilor din Săcelu că nu au aderat la ADIA, pentru a beneficia de o serie de investiţii în reţeaua de apă, între care şi hidrianţi. Traian Pătraşcoiu a precizat că dacă ar fi existat hitranţi în zona şcolii, alta ar fi fost situaţia.

Directorul Aparagio Gorj a mai spus că va încerca să lămurească aleşii locali din Săcelu, ca localitatea să adere la ADIA pentru a rezolva problemele legate de sistemul de canalizare şi alimentare cu apă.

 

Share dacă ți-a plăcut!
Copyright Protect ! :)