Eroii Revoluţiei din 1989, comemoraţi astăzi la Târgu Jiu

Share dacă ți-a plăcut!

Autorităile locale şi judeţene i-au comemorat în Piaţa Prefecturii din Târgu Jiu pe eroii gorjeni morţi în Revoluţia din 1989. În centrul oraşului a avut loc în această dimineaţă un ceremonial militar şi religios. Au fost rostite discursuri şi avut loc depuneri de coroane la placheta comemorativă montată pe clădirea Librăriei „Mihai Eminescu”.

Prezent la eveniment, primarul din Târgu-Jiu, Marcel Romanescu a vorbit despre importanța acestei zile pentru întreg poporul român.

A urmat apoi, Ciprian Florescu, prefectul județului Gorj care a vorbit despre actul de sacrificiu pe care l-au făcut eroii care și-u pierdut viața la Revoluția din 1989.

Și președintele Consiliului Județean Gorj, Cosmin Popescu a transmis astăzi un mesaj prin care a amintit că istoria țării a fost scrisă cu sângele celor care au pierit la Revoluție.

În Piaţa Prefecturii au fost prezente aproximativ 200 de persoane. La manifestări a luat parte şi părintele unui erou al Revoluţiei. Este vorba de fostul profesor Grigore Haidău, al cărui fiu Cătălin Haidău, care a murit împuşcat în noaptea de 23 spre 24 decembrie la Braşov. Tânărul era elev la Şcoala de Ofiţeri şi Artilerie Aantiaeriană din Braşov.

În evenimentele din decembrie 1989 şi-au pierdut viaţa 13 gorjeni, majoritatea cadre militare.

Share dacă ți-a plăcut!
Copyright Protect ! :)