După scandalul salariilor din comuna Roșia de Amaradia, liberalii cer din nou demisia lui Ion Ișfan de la Inspectoratul Școlar

0
436

După scandalul salariilor din comuna Roșia de Amaradia care s-a lăsat cu note explicative din partea îngrijitoarelor de la unitățile de învățământ din localitate, liberalii gorjeni cer din nou demisia inspectorului școlar general, Ion Ișfan de la conducerea IȘJ Gorj. Liberalii gorjeni susțin este de-a dreptul revoltător faptul că șefii invățământului gorjean i-au tras la răspundere pe cei care s-au plâns că trebuie să vină cu bani de acasă pentru a achita contribuțiile sociale. Pe lângă ingrijitoarele unităților de învățământ din localitate, a fost luat la întrebări și contabilul unității. Vicepreședintele PNL Gorj, Gheorghe Pecingină susține că angajatele cu jumătate de normă din Roșia de Amaradia au fost supuse la presiuni din partea conducerii școlii respective, în spatele acestor acțiuni fiind nimeni altul decât șeful învățământului gorjean, Ion Ișfan. Pecingină susține că, din discuțiile pe care le-a avut cu primarii liberali din teritoriu, situații similare ar fi și în alte localități din județ.

Reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean Gorj susțin că , de fapt nu conducerea școlii din Roșia de Amaradia le-ar fi cerut explicații angajatelor respective, ci acestea și-ar fi manifestat intenția de a-și prezenta în scris nemulțumirea față de nedreptatea de care au avut parte.

Liberalii gorjeni, prin vocea vicepreședintelui Gheorghe Pecingină susțin, însă că situația este foarte gravă, iar Ion Ișfan ar trebui să plece de la conducerea Inspectoratului Școlar Județean Gorj.

În total, în prezent ,peste 160 de angajați din sistemul de învățământ gorjean  trebuie să vină cu bani de acasă pentru a-și plăti cotizațiile la stat.