Dumitru Cotrună nu mai e șef la DGASPC Gorj, dar rămâne consilier superior în cadrul aceleiași instituții

0
516

Dumitru Cotruna nu va mai conduce Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Gorj. Consilierii judeţeni au aprobat în şedinţa de astăzi trecerea lui Cotruna de pe funcţia de director, pe  o funcţie de execuţie, în cadrul aceleiaşi direcţii.

Decizia aleşilor locali s-a bazat pe o cerere depusă de către Dumitru Cotruna, vizat de două controale ale unor Comisii interne, din cadrul CJ Gorj. Ambele comisii au propus sancţionarea lui Cotruna. Mandatul acestuia nu a fost unul lipsit de griji, mai ales în ultimul an. Poliţia verifică inclusiv modul în care au fost realizate două concursuri de angajare la DGASPC Gorj. Singurii care au votat, însă împotiva trecerii lui Cotrună de pe un post de conducere pe unul de execuție au fost consilierii județeni ai PMP. Liviu Andrei și-a motivat decizia de a vota împotrivă prin faptul că Dumitru Cotrună ar fi trebuit să plece definitiv din instituție.

Mai mult decât atât, consilierul județean al PMP, Liviu Andrei susține că Dumitru Cotrună ar fi trebuit să dea dovadă de curaj și responsabilitate și să fie prezent la ședința Consiliului Județean Gorj de astăzi.

Deși au votat ca Dumitru Cotrună să rămână în cadrul DGASPC Gorj pe un post de consilier superior, liberalii au susținut și ei că fostul șef al direcției trebuia să demisioneze și să plece definitiv din instituție. Denisa Șuță, consilier județean al PNL susține că, în schimb Cotrună este protejat în continuare de PSD, partid cu sprijinul căruia a ajuns șef la DGASPC Gorj.

Preşedintele Consiliului Judeţean Gorj, Cosmin Popescu, a anunţat în cadrul şedinţei de astăzi, că urmează să propună până pe 29 august un director interimar pentru DGASPC, până la organizarea unui concurs pe post. Propunerea lui Cosmin Popescu va trebui să fie votată de consilierii judeţeni. S-a vorbit intens în ultimele zile de nominalizarea Danielei Cornea, însă numele respectiv nu a fost confirmat de niciun oficial din cadrul Consiliului Judeţean Gorj.