Drumurile Judeţene şi Drumurile Naţionale au utilajele necesare pentru a acţiona în caz de ninsori

0
336

Prefectura Gorj a verificat stadiul dotării cu utilaje de deszăpezire şi material antiderapant la instituţiile care administrează reţelele de drumuri naţionale şi judeţene. Prefectul de Gorj, Ciprian Florescu, a precizat că, până în momentul de faţă, nu există probleme în ceea ce priveşte asigurarea utilajelor necesare, în special în bazele de intervenţie din zona montană şi cea submontană. De asemenea, au fost aprovizionate cantităţile necesare de nisip, sare şi clorură de calciu sau sunt în curs de achiziţionare.

Ciprian Florescu a mai spus că atât la nivelul Secţiei Târgu Jiu a Drumurilor Naţionale, cât şi la nivelul Consiliului Judeţean Gorj, există firme care vor asigura serviciile de deszăpezire în acest sezon de iarnă, în baza unor acorduri-cadru. Acestea sunt încheiate pe mai mulţi ani.

Prefectul de Gorj a mai declarat că trebuie făcută o analiză separată în ceea ce priveşte drumurile comunale şi locale. Anumite primării au utilaje proprii sau contracte încheiate cu firme de specialitate. Florescu a precizat că anumite licitaţii sunt în desfăşurare, la câteva primării.

Dacă va fi nevoie, în anumite comune se va interveni cu utilaje de la Drumurile Naţionale şi de la Drumurile Judeţene.