Drumarii sunt pregătiţi să intervină în Rânca, unde sunt aşteptaţi din nou mulţi turişti

0
540

Secţia de Drumuri Naţionale Târgu Jiu este pregătită să intervină în acest week-end în zona montană Rânca. În staţiune sunt aşteptaţi şi de această dată mulţi turişti. A nins foarte mult şi pârtiile sunt pregătite să îi primească pe turişti.

Drumarii au la dispoziţie între 6 şi 8 utilaje pentru deszăpezirea DN 67 C în caz că va mai ninge. De asemenea, se va interveni cu material antiderapant pe porţiunile cu zăpadă tocată şi gheaţă. Drumul este bun şi se poate urca în condiţii de iarnă.

Ion Tudor, şeful Secţiei Târgu Jiu a Drumurilor Naţionale, le recomandă conducătorilor auto să nu urce la Rânca fără să aibă maşinile dotate cu anvelope de iarnă şi lanţuri, precum şi lopată sau sac de nisip. În caz de nevoie, utilajele vor acorda asistenţă turiştilor.

Este de amintit faptul că DN 67 C Novaci – Rânca a fost închis temporar la jumătatea acestei săptămâni din cauza viscolului foarte puternic. În momentul de faţă se circulă normal. În staţiunea Rânca se află permanent până la 8 salvamontişti, jandarmi montani şi poliţişti rutieri.