Dotări de 2 milioane de lei la ISU Gorj

0
365

Inspectoratul pentru Situații de Urgență Gorj a fost dotat cu un container multirisc. Investiția, în valoare de 1,2 milioane de lei a fost realizată din fonduri europene.  Containerul multirisc are în dotare echipamente moderne pentru căutarea și depistarea cât mai rapidă în caz de cutremur sau alte calamități naturale. De asemnea, pompierii gorjeni au intrat și în posesia unei linii tehnice de întreținere a echipamentelor de protecție.

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă  Gorj a fost dotat cu un container multirisc şi cu o linie tehnică de întreţinere, dotările fiind achiziţionate din fonduri europene de peste 2 milioane lei. Containerul este utilat cu echipamente ce pot fi folosite în intervenţii de lungă durată în caz de situaţii majore.  Până acum echipamentele necesare pentru intervenţii erau integrate în autospecialele de intervenţie.

De asemenea, Inspectoratul pentru Situații de Urgență Gorj a fost dotat și cu o linie tehnică pentru întreținerea echipamentelor de protecție pe care salvatorii le utilizează atunci când pleacă în misiune.

Containerul multirisc a costat aproximativ 1,2 milioane de lei, iar valoarea liniei de întreținere a echipamentelor este de 900 de mii de lei.