Deputat PSD, condamnat la 4 ani de închisoare cu executare

Share dacă ți-a plăcut!

Andreea Cosma, deputat PSD de Prahova, a fost condamnată la patru ani de închisoare cu executare în primă instanță de judecătorii de la Înalta Curte de Casație și Justiție. Decizia nu este definitivă.

Condamnarea Andreei Cosma – fiica fostului preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova Mircea Cosma – a fost dată în dosarul de corupție în care este inculpată pentru infracţiunea de complicitate la abuz în serviciu în formă continuată, faptă care ar fi fost comisă în calitate de notar. În acest dosar, procurorii DNA au stabilit un prejudiciu de aproape 18 milioane de lei.

Acesta este acuzat că în calitate de şef al CJ Prahova l-a împuternicit pe Dănuţ Cornea, fost director al Parcului Industrial Plopeni, deţinut de CJ Prahova, să înstrăineze terenuri dintr-o fostă unitate militară cu o suprafaţă de peste 40 de hectare, care a intrat în activul parcului în urma unui schimb de terenuri cu Ministerul Apărării Naţionale.

Potrivit DNA, bunurile au fost vândute fără să fi fost evaluate, fără desfăşurarea unei licitaţii publice, iar directorul parcului a semnat actele aferente tranzacţiilor fără să fie împuternicit de Adunarea Generală a Acţionarilor mandatată special de Consiliul Judeţean Prahova, fără viza de control financiar preventiv propriu, sustrăgând operaţiunea economică de la controlul de legalitate şi regularitate şi în baza unei procuri emise cu depăşirea competenţelor şi cu încălcarea dispoziţiilor legale. Procurorii au stabilit, pe parcursul anchetei, că în derularea acestor tranzacţii cei doi au fost ajutaţi de către notarul Andreea Cosma, actual deputat PSD.

Share dacă ți-a plăcut!
Copyright Protect ! :)