Delegație elenă la Târgu-Jiu

Share dacă ți-a plăcut!

Forumul economic româno-elen a ajuns şi la Târgu Jiu, unde astăzi a avut loc o şedinţă la Sala Maură a Prefecturii Gorj. Sabina Șomăcescu, consul general al României la Salonic, originară din Târgu Jiu, a declarat că în cadrul forumului a fost abordată problema înfiinţării unei curse directe Craiova – Salonic, s-a vorbit despre investiţii elene în turismul din Oltenia, dar și despre colaborarea în domeniul învăţământului universitar. Vor mai avea loc vizite între reprezentanţii celor două Regiuni, respectiv Macedonia Centrală, din Grecia, şi Oltenia.

Alexandros Thanos, viceguvernator pe probleme culturale şi turism al Macedoniei Centrale a Greciei, s-a declarat încântat de vizita de la Târgu-Jiu, unde se intenționează realizarea de investiţii în turism şi agricultură. Oficialul grec susține că oameni de afaceri sunt interesaţi să vină să investească în Oltenia, inclusiv în judeţul Gorj.

De asemenea, Sabina Șomăcescu, consulul general al României la Salonic afirmă că România este interesată să atragă investitori greci în Gorj. Potrivit consulului, a fost demarată iniţiativa înfiinţării unei Camere de Comerţ Româno-Elene care să faciliteze schimburile şi investiţiile în domeniul economic. La finalul discuțiilor cu autoritățile locale și județene, cei cinci membri ai delegaţiei din Grecia vor vizita astăzi operele lui Constantin Brâncuşi de la Târgu Jiu, dar şi Transalpina.

Share dacă ți-a plăcut!
Copyright Protect ! :)