Cu un pas în partidul lui Ponta, deputatul Alin Văcaru anunţă plecări masive din PSD

0
443

În timp ce deputatul PSD, Alin Văcaru, se află cu un pas în noul partid politic al lui Victor Ponta, Pro România, Cosmin Popescu, vicepreşedintele social-democraţilor gorjeni nu crede că urmează plecări masive din partid. Cosmin Popescu susţine că, cel puţin la nivel local, a fost luat deja pulsul organizaţiilor din teritoriu. S-a discutat atât cu primarii social-democraţi, dar şi cu consilierii locali şi judeţeni au PSD, cu toţii dând asigurări că nu îl vor urma pe deputatul de Gorj, Victor Ponta, în noul său proiect politic. Cosmin Popescu a precizat că nu cunoaşte nici aspecte legate de o posibilă plecare a lui Alin Văcaru din PSD, deşi parlamentarul a postat ieri pe o reţea de socializare un mesaj de susţinere a lui Victor Ponta şi a lăsat să se înţeleagă faptul că va face parte din noul proiect politic, Pro România.

Deputatul Alin Văcaru a recunoscut însă la Radio Omega că este ca şi plecat din PSD, partid cu sprijinul căruia a ajuns în Parlamentul României. Acesta şi-a declarat public susţinerea faţă de Victor Ponta: ”Am încredere în el, este omul care te ascultă, stă la masă cu tine, nu doar el este şef şi ceilalţi execută ”, a precizat Văcaru, făcând referire la modul în care Liviu Dragnea conduce acum PSD. Parlamentarul de Gorj susţine că este doar o chestiune de timp până când va face pasul spre Pro România, iar, la fel ca el, vor proceda şi alţi colegi din PSD.

Deputatul PSD Gorj, Alin Văcaru, susţine că va pleca din rândurile social-democraţilor, imediat ce partidul lui Victor Ponta va fi înregistrat la Tribunal. Odată cu el vor fi plecări masive din PSD, anunţă parlamentarul care susţine că nu va evita să îi atace nici pe liderii social-democraţi pentru greşelile care vor duce la o divizare a partidului.

Victor Ponta, Daniel Constantin şi Sorin Cîmpeanu au lansat ieri proiectul politic, Pro România, ocazie cu care deputatul de Gorj a criticat dur actuala conducere a PSD şi pe Liviu Dragnea, pe care l-a acuzat că a confiscat partidul. De criticile acestuia nu au scăpat nici partidele de opoziţie, despre care a spus că nu fac nimic. Victor Ponta a mai menţionat că nu vrea prin noul său proiect politic să rupă PSD, partidul în care a crescut, dar a spus că este sunat atât de către social-democraţi, cât şi de cei de la ALDE, formaţiune politică aflată în alianţă cu partidul lui Dragnea, cu toţii fiind interesaţi să i se alăture la Pro România.