Criză acută de sânge la Târgu Jiu

Share dacă ți-a plăcut!

Este criză acută de sânge la Târgu Jiu. Reprezentanții Centrului de Transfuzii fac un apel la cetățeni să mergă să doneze sânge, pentru că gestul lor poate salva o viață. În ultima perioadă tot mai puține persoane au mers să doneze sânge, iar  stocurile sunt aproape de zero. Din nefericire, cele mai multe persoane merg să doneze pentru rude sau prieteni care au nevoie de ajutor. Grupele negative sunt cele mai deficitare.

Conducere Centrului de Transfuzii Sangvine Gorj trage un semnal de alarmă în privința scăderii semnificative a numărului de donatori. Chiar dacă gestul lor poate salva o viață, oamenii nu se înghesuie să doneze sânge.

Cei mai mulți donatori sunt rude sau prieteni ai bolnavilor, însă sunt și persoane care vor să-și ajute semenii. Din 30 de donatori, cât ar trebuie să fie zilnic, pentru a asigura stocul de sânge necesar, la centru nu ajung nici măcar 15 persoane. Criză acută de sânge este la grupele cu RH negativ.

Pentru a putea dona, doritorii trebuie să fie sănătoși și să nu fi suferit intervenții chirurgicale în ultimele șase luni. De asemnea, înainte să doneze nu trebuie să consume grăsimi sau băuturi alcoolice și trebuie să fie odihniți și hidratați.

Share dacă ți-a plăcut!
Copyright Protect ! :)