Cresc tarifele la apă și canal?

0
279

Majorarea preţului cu aproximativ 5% la serviciile de apă şi canal în Târgu Jiu creează noi discuții contradictorii între autorități. În timp ce primarul municipiului, Marcel Romanescu susține că nu este de acord cu această creștere, viceprimarul Aurel Popescu afirmă că ar fi justificată având în vedere investiţiile care au avut loc în ultima perioadă în municipiul Târgu Jiu, precum şi pentru a putea exista în continuare lucrări de reabilitare a infrastructurii de apă şi canal. Cetăţenii din Târgu-Jiu sunt și ei nemulţumiţi de faptul că se intenţionează majorarea tarifelor la serviciile de apă şi canal. Oamenii spun că prețurile sunt deja prea mari şi că vinovaţi de ce se întâmplă acum  sunt foştii şefi ai Aparegio şi ai Primăriei.

O posibilă creștere a prețului la serviciile de apă și canal în municipiul Târgu-Jiu a creat din nou discuții aprinse între autorități. În timp ce edilul Marcel Romanescu a declarat că nu este de acord cu astfel de majorare, viceprimarul din Târgu Jiu, Aurel Popescu vede diferit lucrurile. Acesta a declarat că a discutat cu directorul Aparegio Gorj, Traian Pătrăşcoiu, pe marginea posibilei creşteri de tarife la serviciile de apă şi canal. Potrivit lui Aurel Popescu, se fac în momentul de faţă calcule în privinţa majorării de preţ. Aceasta ar fi pe undeva justificată de investiţiile care au avut loc în ultima perioadă în municipiul Târgu Jiu, precum şi pentru a putea exista în continuare lucrări de reabilitare a infrastructurii de apă şi canal.

Conform lui Aurel Popescu, Aparegio Gorj va putea să justifice în mod clar creşterea de preţ. Procentul de creştere nu va fi de 30%, mai spune viceprimarul din municipiul Târgu Jiu, așa cum se vehiculase. În mod cert, în opinia reprezentantului Primăriei Târgu Jiu, o creşere a tarifelor la serviciile de apă şi canal va avea loc, dacă nu în perioada următoare, în momentul în care vor debuta noi investiţii.

Cetăţenii sunt, în schimb și ei nemulţumiţi de faptul că se intenţionează majorarea tarifelor la serviciil de apă şi canal în municipiul Târgu Jiu. Oamenii spun că prețurile sunt deja prea mari şi că vinovaţi de ce se întâmplă acum  sunt foştii şefi ai Aparegio şi ai Primăriei.

Declarația de ieri a primarului din Târgu Jiu, Marcel Romanescu prin care a anunţat că nu este de acord cu o creştere a preţurilor la serviciile de apă şi canal şi că aşteaptă o justificare a acestora, i-a deranjat pe reprezentanții PSD. Viceprimarul social-democrat, Aurel Popescu susține că în municipiu nu sunt cele mai mari preţuri din ţară la serviciile de apă și canal, așa cum se vehiculează și spune că orice investiţie pe care Aparagio o realizează, aduce cu sine costuri.

Conducerea  Aparagio Gorj a anunțat ieri o creştere de aproximativ 5%  la serviciile de apă şi canal, motivând că această majorare este modică și se impune pentru că sunt necesare o serie de investiţii.