Corpul de control al Ministerului Sănătății, în control la Secția Obstetrică-Ginecologie a Spitalul Județean din Târgu-Jiu

0
522

Spitalul Județean de Urgență din Târgu Jiu va fi verificat de Corpul de Control al ministrului Sănătății, Florian Bodog. Vizată este Secţia obstretică-ginecologie, nemodernizată de peste 30 de ani. Nici măcar instrumentarul medical nu a fost înlocuit, fiind ruginit şi necorespunzător. Acest lucru a fost relatat chiar de cadrele medicale. Florian Bodog, ministrul Sănătății a cerut de urgență inspectorilor sanitari din cadrul Direcției de Sănătate Publică Gorj să efectueze un  control la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Târgu-Jiu, după ce în presă au fost prezentate imagini cu secția de obstretică-ginecologie, aflată într-o stare deplorabilă.

Medicii și asistentele din cadrul secției obstetrică ginecologie din cadrul Spitalului Județean de Urgență din Târgu Jiu au fost nevoiți să pună  prosoape și cearșafuri în ferestre pentru a nu lăsa frigul să pătrundă în saloane. Mai mult decât atât, instrumentarul medical era pus într-o găleată de plastic, pereții sunt decojiți, iar mobilierul este vechi și ruginit.