Continuă sărbătorirea Centenarului Marii Unirii în judeţul Gorj

Share dacă ți-a plăcut!

Autorităţile continuă să organizeze manifestări dedicate Centenarului Marii Unirii. Gheorghe Nichifor, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Gorj, a declarat că în acestă săptămână, pe 12 octombrie, va avea loc o manifestare în Defileul Jiului, la monumentul generalului Gheorghe Dragalina. Momentul festiv va consta în depunerea de coroane de flori şi rostirea de alocuiţiuni de către oficialităţi. Preoţii de la Mănăstirea Lainci vor oficia o slujbă dedicată eroilor neamului.

De asmenea, în data de 14 octombrie va avea loc inaugurarea unui monument la Rasoviţa, în comuna Leleşti. Aici au avut loc lupte între trupele române şi cele germane în timpul Primului Război Mondial. Tot pe 16 octombrie, la Târgu Jiu vor fi programate manifestări dedicate Luptelor de la Podul Jiului.

Consiliul Județean Gorj a realizat și un material video promoţional pentru manifestările din 14 octombrie. Evenimentele vor avea loc atât la podul nou, cât şi la podul Ferdinand de pe Insuliţă. Vor avea loc depuneri de coroane, va defila Garda de Onoare, iar atmosfera va fi întreţinută cu muzică specifică de Fanfara Armonia. Un cunoscut istoric cu origini gorjeneşti va susţine și o lecție de istorie, a mai anunțat Gheorghe Nichifor, vicepreședintele Consiliului Județean Gorj.

 

Share dacă ți-a plăcut!
Copyright Protect ! :)