Condamnat la închisoare după ce a înscenat moartea iubitei

0
352

A fost condamnat la închisoare după ce a înscenat moartea iubitei sale.Sergiu Adrian Geagu, de 31 de ani, din Tismana, a fost condamnat, ieri, de Judecătoria Târgu Jiu la trei ani de închisoare cu suspendare pentru ucidere din culpă în cazul unui accident de circulaţie care a avut loc în urmă cu cinci ani. Iubita Acestuia, Irina Firiza, o tânără de 19 ani, cântăreață de muzică populară și-a pierdut viața în urma tragicului eveniment. Tânăra a fost găsită la volanul mașinii iar polițiștii au crezut inițial că ea a provocat accidentul, însă, după ce medicii legiști din Craiova au întocmit un raport în care arătau că pe scaunul şoferului s-a găsit sângele lui Sergiu, iar pe bancheta din dreapta era sângele fetei, și-au dat seama cine este adevăratul vinovat. Adrian Sergiu Geagu a fost găsit vinovat atât de ucidere din culpă, cât şi de modificarea locului accidentului fără încuviinţarea organelor de poliţie, el primind pentru fiecare faptă câte 3 ani de închisoare. Cele două pedepse au fost contopite într-una de 3 ani, a cărei executare a fost însă suspendată şi înlocuită cu un termen de supraveghere de 8 ani. În acest interval de timp, inculpatul trebuie să fie permanent la dispoziţia autorităţilor judiciare, să îşi justifice sursele de existenţă, instanţa impunându-i ca pe parcursul celor 8 ani acesta să nu conducă nici un tip de autoturism.

Carton: ” „Aplică inculpatului Geagu Sergiu Adrian pedeapsa cea mai grea de 3 ani închisoare. Aplică inculpatului Geagu Sergiu Adrian pedepsele accesorii prev. de art. 64 alin. (1) lit. a) teza II-a ?i lit. b) din V.C.P., respectiv interzicerea dreptului de a fi ales şi de a ocupa funcţii publice. În baza art. 861 ?i art. 862 V.C.P. dispune suspendarea executării pedepsei rezultante de 3 ani închisoare aplicate inculpatului, sub supraveghere, pe o perioadă de 8 ani, termen de încercare“, a hotărât instanţa de judecată. Sentinţa nu este definitivă şi poate fi contestată”.

Sergiu Adrian Geagu a mai fost obligat de instanţa de judecată să achite daune morale în valoare de 600.000 de lei către familia tinerei.