Colindători din tot județul au participat și anul acesta la evenimentul Alaiul obiceiurilor de iarnă de la Târgu-Jiu

0
387

Piața Prefecturii din Târgu-Jiu s-a umplut  și anul acesta de colindători veniți din toate colțurile județului pentru a participa la Alaiul obiceiurilor de iarnă, organizat, ca în fiecare an, de Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Gorj. Evenimentul a debutat cu o paradă a formațiilor participante, paradă care a avut  loc pe traseul CJCPCT Gorj – Piața Prefecturii.

Colindătorii au susținut apoi în centrul municipiului Târgu-Jiu un spectacol tradițional de colinde.

La Alai au  participat formații de obiceiuri din Cloșani, Tismana, Telești, Bălcești, Bolboşi, Câlnic, dar și din  Baia de Aramă, județul Mehedinți, fiecare prezentând o parte din tradițiile localităților pe care le reprezintă.

Ansamblul Roua din Cloșani participă an de an la Alaiul obiceiurilor de iarnă, Carmen Sarcină, coordonatorul acestuia prezentând alături de copii un spectacol de colinde, dar și obiceiuri vechi ale localității, care, însă se mai păstreză și astăzi.

De la cel mai mic până la cel mai mare, copiii care fac parte din Ansamblul Bordeiașul din Baia de Aramă au prezentat un program de colinde, coordonați de profesorul lor, Georgeta Corlan.

Sute de colindători  au fost prezenți astăzi în centrul municipiului Târgu-Jiu al Alaiul obiceiurilor de iarnă.  Toți au primit  mulțumiri din partea conducerii Consiliului Județean pentru eforturile de a păstra tradițiile de sărbători. Gheorghe Nichifor, vicepreședintele Consiliului Județean Gorj.

La final toți colindătorii au fost recompensați cu daruri din partea organizatorilor.