Clădirile fără autorizații, luate la puricat de pompieri

0
846

Anunț important pentru proprietarii de baruri, cluburi, restaurante și magazine. ”Acest spațiu funcționează fără autorizație de securitate la incendiu”. Acesta este mesajul care trebuie să fie afișat pe panouri de înștiințare în locațiile care nu au obținut avizele de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență Gorj. Legea care prevede acest lucru a intrat deja în vigoare. Agenții economici care nu se vor conforma noilor prevederi legislative vor fi sancționați cu până la 5 mii de lei.

Pentru că sute de restaurante, cluburi, baruri şi alte spaţii comerciale nu au autorizaţie pentru securitate la incendiu, noile prevederi ale legii 28/2018 privind apărarea împotriva incendiilor îşi propun să ne avertizeze că ne aflăm într-un loc nesigur.Astfel, proprietarii clădirilor care sunt obligaţi să aibă autorizaţie pentru siguranţa la incendiu vor trebui să amplaseze la intrare panouri prin care să anunţe dacă sunt sau nu în legalitate. Asta pentru că spaţiile comerciale sunt greu de închis, iar oamenii îşi pun viaţă în pericol când intră acolo. Sute de spaţii au rămas în funcţiune, cu toate că proprietarii nu reuşesc să obţină autorizaţia de securitate la incendiu.

Construcțiile publice care vor trebui să afișeze panourile de înștiințare fac parte din cele care reunesc un număr mare de utilizatori și pentru care sunt necesare măsuri sporite de siguranță pentru prevenirea incendiilor. Nemarcarea corespunzătoare a acestor tipuri de obiective atrage după sine sancționarea contravențională cu amendă în cuantum de până la 5.000 lei.