Cinci fermieri din Gorj au primit subvenţia de 3.000 de euro pentru că au cultivat şi comercializat tomate

Share dacă ți-a plăcut!

Cinci fermieri din judeţul Gorj au primit subvenţia acordată de Ministerul Argiculturii pentru cultivarea şi comercializarea a două tone de tomate. În prrogramul derulat prin Direcţia pentru Agricultură Gorj au fost înscrişi 41 de potenţiali beneficiari, însă în prima etapă s-au calificat doar cinci.

Dan Tănăsescu, directorul Direcţiei pentru Agricultură Gorj, a declarat că doar cei cinci au îndeplinit condiţiile să primească subvenţia de la stat.

Directorul Direcţiei pentru Agricultură Gorj a mai spus că vor fi evaluate şi solicitările din etapa a doua a programului de acordare a ajutorului pentru cultivatorii de tomate. De asemenea, există solicitări din partea fermierilor gorjeni pentru programul de anul viitor.

Tănăsescu a spus că deja mai mulţi producători de legume au anunţat că au suprafeţele de teren necesare pentru a construi solarii în care să cultive roşii. .Şeful Direcţiei Agricole Gorj a mai declarat că o parte a cultivatorilor nu s-au înscris în program pentru că nu au crezut că statul va plăti subvenţia de 3.000 de euro.

 

Share dacă ți-a plăcut!
Copyright Protect ! :)