Chiar și cu peronalitate juridică, PRO România nu îi sperie pe social-democrații gorjeni

0
468

Social-democrații gorjeni susțin în continuare că nu au temeri în ceea ce privește posibilitatea de a pierde membri de partid, chiar și după ce PRO România, partidul înființat de Victor Ponta a obținut personalitate juridică. Chiar și așa, Florin Cârciumaru, președintele PSD Gorj nu dă prea multe șanse formațiunii politice și spune că Pro România nu va reuși să intre în Parlamentul României. Mai mult, senatorul este de părere că sunt slabe șansele ca Victor Ponta să reușească să-i racoleze pe social-democrații despre care vorbea inițial că îl vor urma.

Pro România, formațiunea politică înființată de Victor Ponta și Daniel Constantin a fost aprobat definitiv în această săptămână de Curtea de Apel Craiova și va fi înscris în Registrul partidelor politice. Victor Ponta anunța plecări masive din PSD către PRO România, chiar înainte ca formațiunea politică să primească acest aviz. Senatorul PSD, Florin Cârciumaru susține, însă că, în cazul în care vor exista totuși social-democrați care vor trece de partea fostului premier, Victor Ponta, aceștia vor fi foarte puțini.

Bazele Pro România au fost puse în luna iunie a anului trecut, pe fondul disensiunilor apărute între Ponta și Liviu Drganea pe de o parte, respectiv între Daniel Constantin și Călin Popescu Tăriceanu pe de altă parte. În perioada imediat următoare, cei doi lideri ai formațiunii politice, alături de fostul ministru al Educației, Sorin Câmpeanu au anunțat că vor demara procesul de constituire a organizațiilor județene.