Capotă și-a sancționat fiica după scandalul de la psihiatrie

Share dacă ți-a plăcut!

Scandalul de la Secția de Psihiatrie în care pacienții au fost filmați în ipostaze șocante, sărutându-se și mângâindu-se printre gratii, a dus la sancționarea fiicei vitrege a lui Gigel Capotă, managerul Spitalului Județean de Urgență. Având în vedere gradul de rudenie dintre cei doi, măsura nu a fost atât de drastică, precum se aștepta toată lumea, singura sancțiune fiind diminuarea salariului cu 10 % pe o durată de doar 3 luni.

Diana Ana-Maria Pușcașu, fiica vitrega a managerului Spitalului Județean de Urgență, angajată în funcția de registrator medical, a filmat în incinta Secției de Psihiatrie, trei pacienți cu probleme psihice  în ipostaze scandaloase. Filmarea a fost realizată în vara anului trecut, însă a fost făcută publică, tocmai la începutul acestui an. Imaginile au ajuns și în presă, așadar un scandal monstru a izbucnit. Capotă a fost luat din nouă în vizor, după ce singura măsură luată împotriva faptei fiicei sale vitrege a fost diminuarea salariului acesteia cu 10%  pe o perioadă de doar trei luni. Șocant este faptul că, Gigel Capotă nu a conștientizat gravitatea situației, până la degenerarea scandalului, moment în care a fost forțat de împrejurări să ia măsuri, doar pentru a demonstra gurilor rele, că nu se practică favoritisme. Inițal a susținut că registratorul medical nu a procedat greșit, aceasta filmând pentru a arăta șefului ierarhic responsabil, neregulile de pe secție.

” Acel copil a văzut ce se întâmplă şi e o chestie firească ca să imortalizeze acel moment ca să sesizeze şeful ierarhic ca să se ia măsuri ca să nu se mai întâmple. Este un gest iraţional, dar este un gest pe care oricine l-ar face”, a susținut inițial Gigel Capotă.

După eforturile repetate de a-și apăra fiica și de a-i demonstra nevinovăția, Gigel Capotă a aprobat propunerea comisiei de cercetare disciplinară, care prevede reducerea salariului  de bază al registratorului medical cu 10 %.

”Managerul unității a aprobat propunerea comisiei de cercetare disciplinară și a dispus emiterea dispozițiilor de sancționare disciplinară cu reducerea salariului de bază cu 10% pe o durată de 3 luni a doamnei registrator medical Pușcașcu Diana Ana Maria și a domnului asistent medical principal Drumen Marius Constantin“, a comunicat oficial conducerea SJU .

Gurile rele susțin însă, că decizia ar fi o strategie a managerului de a demonstra că este capabil să ia măsuri, fie ele și cele mai indulgente, cum este și  în cazul sancțiunii fiicei sale. Tacticile lui Capotă, ar trebui să îi spele imaginea, grav afectată de scandalurile din ultima vreme, care au avut loc în unitatea medicală pe care o conduce. Cu toate că cererile ce dispun demiterea sa, se înmulțesc pe zi ce trece și sunt depistate tot mai multe nereguli, managerul încă mai speră că atacurile ce îi apasă greu pe umeri vor înceta și va rămâne la cârma instituției.

Share dacă ți-a plăcut!
Copyright Protect ! :)